Lida heeft in 2010 een bedrijfspand aangekocht alwaar haar ART & Workshopcentre gevestigd is. Hierin is haar atelier en expositieruimte gevestigd. In haar atelier is een enorme glasoven geplaatst waar zij grote werken in kan maken. ( 2 x 1 meter).

Hier ontwerpt en vervaardigt zij haar glasobjecten, al dan niet in opdracht.

Zij exposeert bij galeries en beeldentuinen en bij eigen georganiseerde kunstexposities, o.a.: Kunst in de kerk ( Hensbroek – Heiloo, Dudok expo, Rozing ART & Lifestyle Event. Ook doet zij jaarlijks mee met de Internationale Glasexpo: Ovengevormd glas.
Haar glasobjecten worden aangekocht door particulieren en bedrijven, al dan niet in opdracht. Voor de Kunst10Daagse Bergen heeft zijn in 2014 de Award voor de meest belovende kunstenaar mogen maken.

Herdenkingsobject: tegenwoordig maakt zij ook speciale objecten waar as van een overledene in is verwerkt. Dit in samenspraak met de partner / familie. Op die manier hebben de nabestaanden een mooi kleurige herinnering aan de overledene.

Werkwijze

Lida houdt zich voornamelijk bezig met fusen van glas. Fusen betekent versmelten van glas. Er wordt een ontwerp gemaakt van verschillende stukken op maat gesneden glas. Dit wordt gedaan met een speciale glassnijder of diamantzaag. Dit hele ontwerp wordt in de glasoven aan elkaar versmolten. De oven wordt ingesteld met een stookcurve via een computer. Afhankelijk van de grootte, dikte, kleuren en gewenste eindresultaat wordt een zo ideaal mogelijke stookcurve gemaakt. Bij ieder object is dit anders dus.

Belangrijk is ook dat het juiste glas gebruikt wordt met het juiste uitzettingscoëfficiënt. Lida werkt voornamelijk met Bullseye omdat ze dit het mooiste glas vindt. Het heeft een ongeëvenaarde kwaliteit. Ze werkt met 2 en 3 mm glas in verschillende lagen over elkaar heen. Het gehele traject in de oven duurt 2 dagen of langer. Het afkoelen is minstens zo belangrijk als het opstoken van de temperatuur.

Soms wordt het glasobject nog een 2e keer gestookt, bijvoorbeeld om het te buigen in een mal. (slumpen)